Skip to content

Robbert Peek:

Ondernemer, investeerder, insolventiespecialist

Robbert studeerde bedrijfskunde (management) en psychologie.

Van jongs af aan stroomde het ondernemers bloed al door zijn aderen. Zijn eerste bedrijf, een horloge groothandel, startte hij tijdens zijn studie. In de jaren daarna startte Robbert verschillende bedrijven en verkocht deze weer.  Dit waren o.a. Sapin (horloge groothandel), Davis la Montre (horloge groothandel), Home Made (catering en traiteurszaken), World of Vincent (Van Gogh merkhouder en merchandise groothandel).

Robbert was daarnaast actief op het gebied van bedrijfsoverdracht en specialiseerde zich tijdens de financiële crisis (2008) in het insolventie vak.

Robbert is aangekomen in zijn Troisième Age, het volgen van je passie en al het mooie van je leven delen en teruggeven aan de maatschappij.

"Mijn passie is op het podium staan, presenteren en vloggen, dat vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik wil mijn kennis en ervaring delen over doorstarts en doorstarts promoten. Ik maakte zelf een faillissement mee, startte bedrijven door en begeleidde de liquidatie van vele ondernemingen."

Robbert over kennis delen

“Kennis delen is belangrijk voor mij geworden, daar kan ik over praten en schrijven. Ik heb dit jaar mijn eerste boek geschreven ‘’De Doorstart, warm of koud?””.  Ik schreef al eerder blogs over deze onderwerpen. Met de komst van Corona ben ik aan het boek begonnen, dat was in maart 2020. Schrijven in een stille wereld is heel mooi.”

Robbert startte een eigen restaurant door in Corona

"Het platform doorstart.nl was in aanbouw, de domeinnaam kocht ik vorig jaar omdat deze werd aangeboden. Tijdens Corona heb ik de site versneld laten ontwikkelen. Daar hoort testen, testen en testen bij. Tijdens het testen kwam ik op 22 april het faillissement van de Zilte Zoen tegen. Ik heb het restaurant doorgestart -ik heb een horeca hart- en heropende Zilt in Bergen aan Zee op 1 juni, toen de horeca weer openging. De zomer van 2020 was lang en heet, het was een top zomer. Van het doorstartproces maakte ik een vlog (zie ook mijn vlogs van de Kunst tiendaagse in Bergen). Op het moment van dit schrijven zitten we in de tweede Lock down, het restaurant is dicht. Na een prachtige zomer pak ik door, we zijn aan het verbouwen. Aandacht voor mijn passie dan komen de kansen vanzelf voorbij. En steeds meer begin ik helemaal het mens te worden dat ik ben. Werk en vrije tijd zijn niet meer gescheiden: ik doe wat ik wil en dat maakt me een heel tevreden mens."

Ervaring nieuwe faillissementswetgeving

In de afgelopen jaren is Robbert intensief betrokken geweest bij de nieuwe faillissementswetgeving, de Wet Continuïteit Ondernemingen (WCO) die ervoor zorgt dat ondernemingen meer reorganisatiemogelijkheden krijgen buiten faillissement. Robbert was onder andere voorzitter van de TWA Ronde Tafels voor curatoren en bankiers van de afdeling bijzonder beheer over de pre-pack en de WHOA.

Robbert geeft seminars, webinars en cursussen over zijn boek voor verschillende beroepsgroepen en o.a. voor SRA en Alex Van Groningen.